Badou Bob Badou Bob

Gambia organisatie

De heer Badou Bobb is sinds mei 2015 de vertegenwoordiger voor de Stichting Return Foundation in Gambia. Hij is in het normale leven de belangenbehartiger voor de kleine ondernemers werkzaam in de toeristenindustrie, de “Association of Small Scale Enterprises in Tourism”. Het werk voor Return kan hij goed combineren met zijn dagelijkse bezigheden want de houtsnijmarkt valt onder dezelfde associatie.

Hij onderhoudt het contact met de houtsnijwerkers die voor Return werken, geeft hen de opdrachten, regelt de betalingen en heel belangrijk doet de kwaliteitscontroles.

De houtsnijwerkers die voor Return werken zijn met zorg geselecteerd en vinden het een eer om een urn te mogen maken voor een overledene. Met aandacht, geduld en perfectie wordt aan een urn gewerkt. De houtsnijwerkers hebben een goed hart, zijn harde werkers en hebben allen een gezin te onderhouden.

De kwaliteitscontrole in Gambia is streng en dit komt het eindresultaat ten goede. Het feit dat Gambia nauwelijks industrie van betekenis heeft maakt de leefomstandigheden vaak erg zwaar. Mede daarom is het zo mooi dat Return arbeidsgelegenheid creëert en meer toekomstperspectief biedt aan deze hartverwarmende Gambianen.

© Return | Ontwerp en realisatie: Hisslink